Horia Ciorcilă

Horia Ciorcilă

ProfilInapoi

Ömer Tetik

Ömer Tetik

ProfilInapoi

Teo Mureşan

Teofil Mureşan

ProfilInapoi

Vasile Pușcaș

Vasile Pușcaș

ProfilInapoi

Horia Ciorcila este unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din Romania. Cu toate acestea, discretia face parte din ADN-ul sau, lasand sa vorbeasca faptele si companiile pe care le-a construit de la zero. Considera ca este vital sa fii inconjurat de oameni care pun suflet in ceea ce fac, pentru a avea o echipa care face diferenta.Sfaturile sale, pentru tinerii care studiaza si pentru antreprenorii aflati la inceput de drum, tin de educatie, caracter si profesionalism. Tocmai pentru ca in business este nevoie de toate acestea pentru a reusi. Considera ca este extrem de important ca acestia sa acumuleze mereu cunostinte, pe principiul „Never stop learning”. Un alt aspect pe care il considera esential este loialitatea fata de o idee, de echipa din care faci parte si fata de oamenii de care esti inconjurat. De asemenea, o alta conditie este respectarea angajamentelor si a oamenilor, precum si sa ai langa tine persoane care pun suflet in ceea ce fac.

A terminat, in Cluj, Institutul Politehnic, Facultatea de Automatizari si Calculatoare. Nu avea inca 30 de ani cand a fondat, in Cluj, doua dintre firmele care aveau sa devina companii de top in Romania: Banca Transilvania si Storm – Astral, specializata pe televiziune prin cablu. Au urmat si alte proiecte antreprenoriale, in diverse domenii, cu rol bine definit in cariera sa, prin experienta de viata si de business interesanta oferita de acestea.

Deseori afirma ca povestea Banca Transilvania are un farmec aparte. Asa cum istoria marilor companii americane incepe, de obicei, intr-un garaj, inceputul BT a fost oarecum asemanator: intr-o casa a firmei Compexit, pe malul Somesului, in Cluj, cu o echipa formata din 13 persoane. Azi, BT este una dintre cele mai mari 3 banci din Romania si, mai mult decat atat, cea mai mare institutie bancara cu capital privat majoritar romanesc, cu peste 6.000 de oameni in echipa si aproape 2 milioane de clienti.

Horia Ciorcila a fost, de la inceput, membru al Consiliului de Administratie al bancii, iar din 2002 este Preşedintele CA ai Bancii Transilvania. Horia Ciorcila se implica direct si indirect in diverse cauze umanitare si in proiecte de CSR. La nivel personal, pentru a incuraja sportul, a fondat si investeste intr-un club de tenis din Cluj, Winners Tennis Club. Prin turneele organizate anual, prin scoala de tenis, dar si datorita numarului mare de copii care au inceput sa joace tenis la Winners – si care s-au indragostit de acest sport, unii chiar devenind campioni – a reusit sa puna Clujul pe harta tenisului european.

Omer Tetik este unul dintre cei mai tineri CEO din domeniul bancar din Romania, parte din echipa Bancii Transilvania din iunie 2013. Il caracterizeaza abordarea win-win, tenacitatea si placerea de a lucra cu oamenii. Cu o experienta de 18 ani de experienta in domeniul bancar, a lucrat, in afara de Romania, in Turcia si Rusia. A absolvit Faculty of Economics – Middle East Technical University din Ankara. Este de origine turca, s-a nascut in Germania, iar de 14 ani locuieste in Romania si, de un timp, in Cluj.

Teofil Muresan are experienta antreprenoriala extensiva, fondand si dezvoltand afaceri cross-sector in energie si telecomunicatii, cu o cifra de afaceri totala de peste €100 milioane. Are un doctorat in inginerie electrica si este absolvent al prestigioasei scoli de business London Business School (Sloan Master).

Prin companiile sale, sustine proiecte de implicare strategica in dezvoltarea societatii romanesti, cu focus pe domeniul educatiei. Teofil Muresan a intrat in antreprenoriat in 1997, dupa o experienta tehnica in sectorul energiei electrice, in calitate de dispecer in cadrul Dispeceratului Energetic National si profesor asociat la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. Initial, Electrogrup a oferit servicii in infrastructura energetica, iar ulterior, afacerea s-a extins si in domeniul telecomunicatiilor, prin dezvoltarea conceptului inovator cross-sector. Acesta exploateaza conexiunile dintre domenii si a permis companiei sa optimizese resursele, costurile si, astfel, sa se diferentieze in piata.

Teofil Muresan a fondat in 2007 Direct One, companie care detine si opereaza una din cele mai mari retele de fibra optica inter-city din Romania, folosind tehnologia OPGW. In 2008, a lansat prima platforma de Video on Demand si Live TV din Romania (azi, seenow.ro). In acest moment, Electrogrup este prezenta si in piete externe, activand in cadrul unui grup de companii rezultat in urma unor procese de M&A. Avand un doctorat in inginerie electrica si experienta unui Master in Strategie si Leadership la prestigioasa universitate London Business School, Teofil Muresan promoveaza importanta colaborarii dintre mediul universitar si cel business in crearea unei oferte educationale performante.

Profesor, diplomat, specialist in relaţii internaţionale. Între anii 2000 și 2004 a fost Negociator Șef cu Uniunea Europeană. Expertiza sa în Negociere Internaţională a folosit atât în cadrul procesului de aderare la UE, cât și la negocierea „Clauzei națiunii celei mai favorizate” cu Statele Unite ale Americii, între 1992 și 1994. A devenit Directorul Centrului Cultural Român din New York în 1991, iar ulterior a ocupat funcțiile de Ministru Consilier (DCM) şi Ambasador Interimar în cadrul Ambasadei României în Washington, D.C., până în 1994.

S-a alăturat, de asemenea, Societății Istoricilor Români, Comitetului Ştiinţific al ISIG- Gorizia, Consiliului Guvernatorilor IUIES-Gorizia, Institutului European de la Florenţa și Institutului pentru Diplomaţie Culturală din Berlin. Cariera academică şi-a început-o la Universitatea Babeș-Bolyai. În 1995, a devenit decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative. În același an, a devenit profesor de relaţii internaţionale în cadrul Facultății de Istorie şi Filosofie.

Își continuă activitatea academică, predând cursuri în cadrul Institutului Universitar Internațional pentru Studii Europene (Gorizia, Italia) şi al Universității Babeș-Bolyai, unde este coordonator de doctorat şi Directorul Institutului de Studii Internaţionale. Este autorul a 24 de volume, co-autorul a 16 cărţi, predă 2 cursuri academice pe teme de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană, a scris peste 100 de articole şi eseuri, fiind și Coordonator al Colecţiei “Politica” de la Editura Dacia, Cluj-Napoca.

În plus, este editor al „International Politics and Diplomacy Collection” al Editurii Sincron, Cluj-Napoca, al revistei „Dosarele Istoriei” din București și al „Central European Political Review” din Budapesta. Domeniile de cercetare pe care se concentrează sunt Europa Centrală și de Est în Relaţiile Internaţionale, istoria sa culturală, precum şi relaţiile de afaceri şi managementul conflictelor din centrul și estul Europei în secolele XX și XXI.

Prof. Univ. Dr. Vasile Pușcaș a adus o contribuție semnificativă literaturii de specialitate privind importanţa Uniunii Europene, ca exemplu coerent şi de succes al integrării, într-o perioadă de creştere a interdependenţei globale. Este, de asemenea, membru al Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania.

contact

Telefon

+40 747 752 825

+40 264 590 992

Adresa

Str. Avram Iancu, nr. 68, etaj 4,

Cluj-Napoca, jud. Cluj

Email

office@ubbee.ro

www.ubbcluj.ro

Copyright © 2018 Ubbee | Toate drepturile rezervate | Politica de confidentialitate